Ce Putem Face

Obârşia Lotrului este printre cele mai importante zone turistice din cadrul munţilor Parâng, fiind considerat punctul de pornire al unui dintre cele mai frumoase şi spectaculoase drumuri rutiere din ţară – şoseaua Transalpina. Turiştii care doresc să viziteze aceste meleaguri se pot delecta cu frumuseţea peisajelor montane, amatorii de drumeţii având la dispoziţie câteva trasee turistice deosebite. Pe potecile marcate, din Obârşia Lotrului se poate ajunge la Lacul Vidra, în Şaua Ştefanu, pe Muntele Cărbune, la Vf. Muntinu Mic, Pârâul de la Stan, Vf. Miru Mare sau Vf. Ştefanu, lacul glaciar Gîlcescu.
Pe langa numeroasele drumetii spre varfurile muntilor din apropiere sau calatoriile spre punctele turistice din imprejurimi poti incerca pescuitul de pastravi in Lotru sau in lacul din apropiere Vidra. Se pot totodata organiza sesiuni de vanatoare.
Iarna distractia se muta la ski!Domeniul schiabil Transalpina a fost dat de curand in folosinta, reprezentand una dintre atractiile sezonului rece, aflandu-se la doar 4 km.

793850_10151316690558649_853571216_o